Publicerad 17 februari 2023

Lärande exempel digitalt kompetenslyft

 • Beredning för digitalisering med fokus på samhällsutveckling

  För att föra upp digitaliseringsfrågan högre upp på dagordningen och även koppla samman nationell digitaliseringspolitik med regionens egen utvecklingsstrategi har Region Sörmland skapat en särskild beredning för digitalisering.
  – Vi ville sätta medborgaren i fokus, inte vår egen organisation, säger Magnus Leivik (M), ordförande i beredningen.

  Digitalisering
 • Eskilstuna kommun digitaliserar med stöd i forskning

  Som en av landets tio modellkommuner för digitalisering inom äldreomsorgen har Eskilstuna valt att basera utvecklingsarbetet på aktuell forskning. Digitaliseringen ska fungera ur teknisk, ekonomisk och demokratisk synvinkel – och vara till gagn för kommunens medborgare och medarbetare.
  Digitalisering
 • Samverkan och kunskapslyft underlättar digitalisering i Västerbotten

  Region Västerbotten har haft siktet inställt på digitalisering sedan flera gemensamma bredbandsprojekt i början av 2000-talet. Nu handlar det om digital transformation. Tack vare flera externt finansierade projekt har regionen och länets kommuner kommit en bra bit på väg. Ökad kunskap, tillit och samverkan är några framgångsfaktorer.
  Digitalisering
 • Digital delaktighet gör kommunen smartare

  En åldrande befolkning och många säsongsboende medför utmaningar för Värmdö kommun som behöver jobba hårt för att bibehålla kvalitet och service. Nu är tanken att ett nytt arbetssätt, ökad digitalisering och en högre grad av samarbete ska leda fram till ett "Smartare Värmdö – med stolta och nöjda medborgare genom motiverade och sunda medarbetare".
  Demokrati, Digitalisering
 • Digitaliseringsrådet håller ihop verksamheten i kommunerna

  Kommunerna i Västernorrland har samverkat kring digitaliseringsfrågor i ett drygt decennium. När utvecklingen inte längre kunde bedrivas i projektform bildades Västernorrlands digitaliseringsråd som både gör det lättare för medarbetare att använda digitaliseringens möjligheter samt ökar transperensen och tillgängligheten för medborgare och brukare.
  Demokrati, Digitalisering
 • Tankesmedja i Fyrbodal – för att leda och styra digitalisering självständigt och i samverkan

  Att leda och styra digitalisering är en komplex utmaning som ingen kan lösa ensam. Fyrbodals kommunalförbund, ICare4 Fyrbodal, anordnade därför – i samarbete med SKR – en serie tankesmedjor där flera kommuner kunde mötas, lära sig mer och diskutera digital transformation.
  Digitalisering

Informationsansvarig

 • Linda Nordberg
  Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.