Publicerad 14 oktober 2022

Måttboken

Måttboken ges ut av SKR och innehåller detaljerade mått för cirka 70 olika idrotter. Det kan handla om färger och linjer, storlek på planer eller bassängdjup. Tillsammans ger de förutsättningar för att skapa en bra idrottsanläggning.

Logga in på Måttboken

Måttbokens syfte är att vara ett stöd till anläggningsägare, arkitekter, idrottsföreträdare och andra kring hur idrottsmiljöer och idrottsanläggningar kan byggas. I samtliga fall, oavsett om det handlar om nybyggnation eller renovering, är det viktigt att beakta vad anläggningen ska användas till och vilka behov användarna har.

Måttboken är webbaserad (och ersätter därmed samtliga tidigare utgåvor av Måttboken). Måttboken nås via personligt inloggning.

Ny användare

Vill du få tillgång till Måttboken behöver du starta ett abonnemang.

Starta nytt abonnemang

Kostnader

Årskostnaden är 1 450 kronor exklusive moms per kalenderår och ger dig och din organisation tillgång till Måttbokens samtliga delar.

Kommuner och kommunala bolag betalar endast 950 kronor per kalenderår.

Lägg till extra användare

Abonnemanget gäller per organisation, men inloggningarna är personliga. Om ni är fler medarbetare som önskar inloggning till Måttboken, så går det bra att registrera ytterligare användare utan kostnad.

Lägg till extra användare

Uppsägning av abonnemang

Abonnemanget måste avslutas genom skriftlig uppsägning senast den 1 oktober, annars förlängs det ytterligare ett år.

Uppsägning av abonnemang

Informationsansvarig

  • Niklas Törnå
    Handläggare

Kontakta oss

Kontakta Måttboken

Har du frågor om ditt abonnemang eller om Måttboken? Använd formuläret nedan.