Publicerad 17 juli 2024

Verkliga händelser om hot och hat

I den dramatiserade filmserien får du möta personer som blir utsatta för hot och hat i sin roll som förtroendevald. Spelfilmerna bygger på verkliga händelser. De ingår i ett arbete för att öka medvetenheten om politikers utsatthet och för att stärka förtroendevaldas villkor.

Till varje film finns det korta fakta och en diskussionsfråga. Filmerna har producerats inom ramen för SKR:s överenskommelse med regeringen om stärkt stöd till jämställdhet och kvinnofridsarbete.

 • Jag kanske inte har vad som krävs

  Oscar intervjuas i dokumentär om unga i politiken, han berättar om hårt tonläge, känslan av att han inte har vad som krävs för att kunna jobba aktivt som förtroendevald. Kommer Oscar att ställa upp för omval?
 • Jag skulle vilja anmäla ett brott

  Narja driver ett förslag om bostadsbyggande, som kommer innebära att en stor p-plats försvinner. Hon får mängder av hot och hat i sociala medier. Hon blir ofredad i sitt hem - vad gör Narja av situationen?
 • Stackars dina barn

  Lisa är ansvarig för nedläggning av ett antal skolor och blir utsatt i sociala medier på ett sätt som hennes manliga partikamrater slipper, trots att de är lika ansvariga. Hur påverkas hon av allt hot och hat?
 • Jag funderar på att låta nån annan ta debatten

  Conny träffar en bekant på en konferens. Han berättar om påhopp i sociala medier och svagt stöd från andra politiker när hans hbtq-engagemang angrips. Är det värt att arbeta för en Prideparad?
 • Han dyker upp vart jag än går

  Anne-Marie går genom en mörk park på kvällen, hon möter en granne och berättar att hon känner sig förföljd av en man. Vad gör grannen?

Informationsansvarig

 • Anna-Lena Pogulis
  Utvecklingsledare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.