Steg 1: Gemensamma mål

Arbetet med att ta fram en plan för gemensam primärvård bör ta avstamp i det gemensamma varför, den värdegrund och målbild som länet tagit fram för omställningen till Nära vård.

Utifrån länets värdegrund och målbild arbetas konkreta mål fram för er plan. Frågan ”vad vi vill uppnå med primärvården i länet” bör i hög utsträckning även förankras politiskt.

Exempel på mål för en gemensam plan

Jönköpings län

Region Jönköpings län och länets 13 kommuner har arbetat fram en gemensam plan för primärvården. I deras plan har de identifierat följande mål:

”Vi vill på systemnivå skapa förutsättningar och stödsystem för att stärka invånares hälsa för hela livet. Ge verksamheter och medarbetare förutsättningar till gemensamma lokala arbetssätt och stärkta samarbeten. Genom gemensam uppföljning skapa lärande, effektiva arbetssätt och rikta stöd och insatser. ”

Lidköping

Gemensam plan för samverkan mellan regional och kommunal primärvård i Lidköping är framtagen för att säkerställa en god och nära vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. De mål som finns uppsatta för arbetet är:

  • Öka och säkerställa patientens delaktighet
  • Öka och säkerställa kontinuiteten för patient och medarbetare
  • Utveckla teamarbetet med/kring patienten
  • Öka och säkerställa tillgängligheten

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.