Publicerad 30 november 2023
Nyhet

Johan Kaarme ny chef för SKR:s vård och omsorgsavdelning

Johan Kaarme har anställts som ny chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Regioner. Johan Kaarme är fullt ut på plats efter jul- och nyårshelgerna.

Johan Kaarme, tillträdande chef för avdelningen för vård och omsorg

Johan Kaarme. Foto: Folkhälsomyndigheten

Johan Kaarme är idag chef för avdelningen för smittskydd och hälsoskydd vid Folkhälsomyndigheten. Han var tidigare hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg, där han arbetade i olika roller mellan 2018-2023. Johan Kaarme är med.dr och barnläkare och har haft flera olika chefsbefattningar inom hälso- och sjukvården, bland annat som biträdande barnsjukhuschef vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, verksamhetschef för barnmedicin vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm samt chef för innovationsenheten för hälso- och sjukvård i Region Uppsala.

– Johan Kaarme har en gedigen erfarenhet av arbete och chefsansvar i hälso- och sjukvården. Han har ett starkt engagemang för vårdens utveckling i bred bemärkelse och när nu hälso- och sjukvårdspolitiken förändras mycket och äldreomsorg och socialtjänst har stora utmaningar, är det en viktig uppgift att vara en stark röst för kommuners och regioners behov och förutsättningar i den utvecklingen. Jag ser fram emot att Johan Kaarme kommer att bidra med nya och viktiga perspektiv i ledningen för SKR:s kansli, säger Palle Lundberg, SKR:s vd.

Pressjour

Informationsansvarig

  • Helene Lindstrand
    Presschef

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.