3 maj 2024 kl. 09.00-11.00

Krigsplacering i kommuner och regioner - en introduktion

Ett seminarium med råd och vägledning i krigsplaceringens principer och rättsliga grunder.

Anmäl dig

Innehåll

Seminariet är designat för att erbjuda en översiktlig vägledning och praktiska råd om krigsplaceringens viktiga principer och den rättsliga grunden som styr denna process inom kommuner och regioner.

Målgrupp

Tjänstemän och förtroendevalda som arbetar inom frågor för krigsorganisation och krigsplacering, till exempel; säkerhets- och beredskapssamordnare, HR-handläggare med inriktning civilt försvar och kommun/regionjurister.

Praktisk information

Seminariet kommer att spelas in och gå att se i efterhand under 30 dagar för anmälda deltagare. Mer information om eftersändningen förmedlas i ett separat utskick.

Program

  • Grundläggande principer: En introduktion till den rättsliga grunden för krigsplacering, dess syfte och betydelse.
  • Angränsade begrepp: Förståelse för relaterade termer och koncept som är centrala i arbetet med krigsplacering, och potentiella fallgropar att undvika.
  • För- och nackdelar: En diskussion om olika tillvägagångssätt till krigsplacering och de potentiella följdeffekterna lokalt såväl som nationellt av varje alternativ.
  • SKR:s expert i utredningen "En långsiktigt hållbar personalförsörjning av det civila försvaret", kommer att ge en övergripande genomgång av utredningens inriktning och tidsplan.

Medverkande

  • Vincent Paciello Lundvall, förhandlare SKR

Informationsansvarig

  • Vincent Paciello Lundvall
    Förhandlare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.