Artikeln publicerades 17 februari 2023

Innovationsledning - att odla en innovativ organisation

Adda Kompetens erbjuder, i samarbete med SKR och forskaren Leif Denti, en digital utbildning i innovationsledning. Vad är egentligen innovation och vad kännetecknar en organisation där medarbetare vågar tänka och testa nytt? I utbildningen får du lära dig mer om detta utifrån ett ledarperspektiv - vad kan du göra för att främja innovationsförmågan i din organisation?

Innehåll

Vårt samhälle står inför stora utmaningar. En åldrande befolkning, färre i arbetsför ålder och klimatförändringarna kräver nya sätt att tänka och handla. Vi som arbetar inom välfärden behöver skapa förutsättningar för nya arbetssätt och innovation. Den här utbildningen är till för att stärka dig som ledare och ge dig förutsättningar för att kunna driva det viktiga omställningsarbetet.

Utbildningen är webbaserad och ger dig kunskap, konkreta metoder och verktyg för att komma igång och bygga en innovativ kultur i din organisation. Den är framtagen i samarbete med Leif Denti, som forskar om ledarskap, kreativitet och organisatorisk innovation vid Göteborgs universitet. Innehållet bygger på Leif Dentis forskning och utgår ifrån OECD:s principer för innovation i offentlig sektor.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig främst till dig som är chef, ledare eller arbetar inom HR i en kommun, region eller annan offentlig verksamhet. Du kan vara helt ny inom området för att gå den, eller så har du kommit en bit med innovationsarbetet i din organisation och vill fylla på dina kunskaper.

Program, anmälan

Programinnehåll och anmälan, Adda

Informationsansvarig

  • Klas Danerlöv
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.