3 maj 2024 kl. 07.30-08.30

Forskningsfrukost Nära vård maj 2024

Första fredagen varje månad bjuder Nära vård SKR in till en digital frukostföreläsning om aktuell forskning inom Nära vård-området, följt av en kort reflektions- och frågestund. Denna gång handlar det om att bubbelhoppa.

Anmäl dig

Innehåll

I omställningen till Nära vård behöver vi öva våra förmågor att mötas som människor och att se likheter – inte bara skillnader, och förstå andras perspektiv. På forskningsfrukosten får vi tillsammans med Emma Stenström, docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, lära oss att bubbelhoppa och ta del av forskning om meningsfullhet och handlingskraft.

Genom att bubbelhoppa skapas förutsättningar för förståelse, nytänkande, utveckling och bättre samarbeten. Vi kan lära oss att bli mer omtänksamma, ödmjuka och empatiska. Bubbelhoppande kan också leda till ökad förståelse mellan professioner och roller. Vi får också lära oss om riskerna med att endast bubbelhoppa till de högljudda och trendande bubblorna och hur en kan hitta bubblorna som kanske ofta går under radarn.

Målgrupp

Alla som är intresserade av Nära vård och dagens ämne.

Medverkande

  • Emma Stenström, docent Handelshögskolan i Stockholm
  • Lisbeth Löpare-Johansson, samordnare Nära vård SKR

Informationsansvarig

  • Lisbeth Löpare Johansson
    Samordnare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.