SKR söker redovisningsansvarig

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Ekonomi- och finanssektionen som ingår i avdelningen för ledningsstöd stöttar SKRs hela kansliorganisations och dess verksamheter med bland annat ekonomiadministration, redovisning, controlling, budgetering och uppföljning både månadsvis och tertialvis. Sektionen leds av ekonomi- och finanschefen och är indelad i en controllergrupp och en redovisningsgrupp som vardera leds av en samordnare som leder och fördelar det dagliga arbetet inom respektive grupp.

Avdelningen och sektionen är i en spännande utvecklingsfas där vi utvecklar våra arbetssätt med stöd av moderna stödsystem med mål att automatisera där det är möjligt.

I rollen som redovisningsansvarig kommer du också att vara samordnare för redovisningsgruppen. Redovisningsgruppen ansvarar för redovisningskompetensen och svarar för kund- och leverantörsreskontra, huvudbok, moms- och skatteredovisning samt kassa/bankredovisning och interkontroll inom redovisningsområdet.

Om rollen:
Som redovisningsansvarig leder och planerar du arbetet på redovisningsenheten. Enheten säkerställer rättvisande bokslut och räkenskaper och ansvarar för upprättandet av SKR:s koncernredovisning, årsredovisning samt delårsrapporter. En av de viktigaste uppgifterna i rollen är att leda, coacha och utveckla dina medarbetare. Du arbetar aktivt med att förbättra och effektivisera våra processer och rutiner och du tar ett stort ansvar för vår internkontroll inom vårt ansvarsområde, där du tillser att gällande policys och rutiner följs. Vidare säkerställer du att information gällande ekonomiprocesser kommuniceras i organisationen och du är kontaktperson mot våra externa revisorer.

Redovisningsgruppen består av systemförvaltare, redovisningsspecialister/redovisningsekonomer och ekonomiassistenter. Tillsammans med controllers inom sektionen skapar redovisningsenheten förutsättningar och säkerställer en tillförlitlig ekonomisk redovisning inom SKR.

Under 2023 kommer ett affärssystembyte att genomföras.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt, tillsammans med gedigen erfarenhet från kvalificerat arbete på en ekonomiavdelning. Du har god redovisningskunskap och förståelse för processerna knutna till redovisning och ekonomistyrning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från en ledande roll i kombination med intresse för ledarskapsfrågor.

Har du erfarenhet från ideell verksamhet eller arbetsgivarorganisationer är det meriterande men vi ser det inte som ett krav. Du har stort systemintresse och driver naturligt utvecklingen inom området.

Ditt ledarskap är aktivt, närvarande och tydligt och du skapar förtroende genom att vara kunnig, lyhörd, trygg och prestigelös. Du drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och har mycket god förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera. Helhetsfokus liksom fallenhet för att se möjligheter är viktigt för att trivas i rollen. Vi söker dig som är målinriktad och driven men på ett ödmjukt sätt. I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och motivation för tjänsten.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C121518
Publicerad
2023-01-23
Ansök senast
2023-02-13
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

  • Roger Sundholm
    Sektionschef/CFO
    076-808 78 33
  • Bodil Båvner
    Vision
    08-452 77 68