Digitaliseringsledare inriktad på förvaltningsstyrning

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

SKR är inne i en utvecklingsfas som genomsyrar hela organisationen. För att möta upp verksamhetens behov har en stabsorganisation för stödverksamheterna etablerats. Du kommer att arbeta i staben för HR och IT i ett nytt digitaliseringsteam som är under uppbyggnad. Digitaliseringsteamet består i dagsläget av två medarbetare och inom staben finns närhet till samarbete med andra team över kompetensområdena, till exempel IT, säkerhet och informationshantering.

Som digitaliseringsledare med inriktning på förvaltningsstyrning ansvarar du för SKR:s gemensamma förvaltningsmodell och styrning av SKR:s portfölj över innevarande digitala lösningar. Det innebär att du utformar, inför och utvärderar SKR:s gemensamma förvaltningsstyrning och kontinuerligt gör de förbättringar i modellen som behövs. I rollen ingår även att stödja SKR:s förvaltningsledare och hålla samman förvaltningsarbetet.

För att digitaliseringsteamet ska kunna ha en aktiv roll i SKR:s digitalisering kommer du som digitaliseringsledare involveras i initiativ utanför arbetet med förvaltningsstyrning. Det kan handla om att ge råd till, leda och delta i projekt som utvecklar SKR:s verksamhet genom nya digitala lösningar. Avsikten är att du som digitaliseringsledare ska kunna verka i flera av teamets tjänsteområden och kunna anta olika roller i utvecklingsprocessen genom faserna från idé till förvaltning.

I rollen ingår att bidra till att utveckla teamets metoder och arbetssätt och du kommer att ha stor möjlighet att påverka teamets utveckling.

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av förvaltningsstyrning och som har:
• Mycket goda kunskaper om modeller för förvaltningsstyrning
• Erfarenhet av att ha etablerat förvaltningsstyrning
• Erfarenhet av att ha arbetat som förvaltningsledare
• Goda IT-kunskaper och ett stort intresse för digitala lösningar
• Erfarenhet av att driva strategiska IT- eller digitaliseringsprojekt
• Mycket goda kunskaper om modeller för förvaltningsstyrning (styr- och samverkansmodeller som t.ex. pm3)
• Relevant eftergymnasial utbildning

Det är meriterande om du har erfarenheter av och kunskaper om kartläggning av en organisations digitala lösningar (applikationslandskap), innovationsledning, förändringsledning och processutveckling.

Vi söker dig som med nyfikenhet, driv och uthållighet kommer att utveckla SKR:s digitala förmåga genom att lyfta vår förvaltningsstyrning. Du uppskattar att vara del i en förändring och arbetar engagerat och prestigelöst för förbättringar. Du trivs med att samarbeta med andra, du bidrar gärna med god stämning och du delar med dig av dina kunskaper. Vidare är du trygg och självgående i ditt arbete och har en god analytisk och pedagogisk förmåga. Du kan även förmedla information på ett tydligt sätt samt är förtroendeingivande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och intyg för eftergymnasial utbildning som t.ex. examensbevis.

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C163255
Publicerad
2023-11-07
Ansök senast
2024-01-07
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner