Driven kommunikatör med intresse för vård och omsorg (vikariat)

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en nyfiken och driven kommunikatör med intresse för sjukvård, folkhälsa, äldreomsorg och socialtjänst. Uppdraget innebär att tillsammans med ett team av kommunikatörer arbeta såväl strategiskt som operativt med kommunikationsinsatser riktade till kommuner och regioner. Du kommer att arbeta rådgivande med kommunikationsplanering samt genomföra konkreta kommunikationsuppdrag och sköta uppföljning.

Du behöver kunna jobba självständigt och ha bred förståelse och kompetens inom kommunikation. Du är en god skribent och ser till att rätt kanaler används för rätt målgrupper. Uppdragen kräver att du kan beskriva komplexa frågor på ett tydligt och tillgängligt sätt. Du kommer också att ingå i kommunikationsavdelningens team för SKR:s sociala kanaler såväl i det praktiska som strategiska arbetet.

Tjänsten är ett vikariat under en föräldraledighet. Den är placerad på sektionen kommunikation och webb, som är en av fem sektioner på SKR:s kommunikationsavdelning. Sektionen har bland annat ansvar för webbinnehåll, webbutveckling och SKR:s varumärke samt ger kommunikationsstöd till avdelningar på SKR.

Din profil

Du har eftergymnasial utbildning inom kommunikation och ett par års erfarenhet av såväl operativt och strategiskt arbete med kommunikation. Du har ett intresse för samhällsfrågor och vi ser gärna att du tidigare har arbetat med kommunikation inom vård och omsorg samt har erfarenhet från offentlig eller ideell sektor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är trygg i din roll som kommunikatör och bygger ditt arbete på goda relationer. Som person är du pedagogisk, strukturerad, kvalitetsmedveten och initiativrik. Du är lyhörd, prestigelös och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och förutsättningar. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du har god kunskap i MS Office och redigeringsverktyg som exempelvis Photoshop och Indesign. Du är också väl insatt i hur olika sociala plattformar fungerar såsom LinkedIn, Facebook och Twitter.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C129412
Publicerad
2023-03-10
Ansök senast
2023-03-21
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-05-31

Kontaktpersoner

  • Bodil Båvner
    Vision
    08-452 77 68
  • Lotta Pettersson
    Tf Sektionschef
    08-452 7539