Direktör, Tillväxt och samhällsbyggnad

Om oss

Vill du vara med och driva utvecklingen inom tillväxt, samhällsbyggnad och regional utveckling i Sverige? Vill du vara en starkt bidragande kraft i att skapa världens mest innovativa och omtänksamma välfärd? Är du en erfaren ledare med tydlig vilja att åstadkomma resultat och påverka förändring på en nationell nivå? Då kan du vara den vi söker!

Sveriges 290 kommuner och 21 regioner är välfärdens kärna och deras verksamheter berör varje dag miljontals människor i hela landet. SKR har en viktig roll att bidra till att medlemmarna får de allra bästa förutsättningarna att lyckas.

De kommande åren innehåller stora utmaningar som inte minst handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen. Det kommer kräva mod, kreativitet, kompetens och förändringsförmåga!

Nu söker vi dig som vill vara med och leda det här arbetet!

Arbetsbeskrivning

Nu växlar vi upp takten och vi vill se saker hända. Du leder en avdelning bestående av landets främsta experter inom sektionerna; Planering, säkerhet och miljö, Infrastruktur och fastigheter samt Näringsliv, kultur och fritid. Tillsammans driver ni utvecklingen inom ett område med stor potential. Du är en motor i vårt utvecklingsarbete och arbetar i nära samverkan med VD, ledningsgrupp, övriga avdelningar och medarbetare på SKR. I samspel med bolagen i SKR-familjen, kommuner, regioner och andra aktörer nationellt, regionalt och lokalt har du en central roll i arbetet att forma, driva och förverkliga framdriften inom sektorn.

Som direktör för Tillväxt och samhällsbyggnad bär du avdelningens frågor med stort engagemang och är en framdrivande kraft för innovation och förändring. Du är en lagspelare som inspirerar och du bidrar till att vi går från ord till handling.

Din profil

Vi söker dig som är en erfaren chef med förmåga att leda förändringsarbete i en komplex organisation. Du har kunskap och erfarenhet av att leda experter och tillsammans åstadkomma resultat. Du har erfarenhet från ledande position i politiskt styrd organisation samt mycket god förståelse för kommunal verksamhet och lokalt näringsliv. Det är en fördel om du har erfarenhet eller förståelse för regionernas verksamhet. Du behöver också ha kunskap om för myndigheters besluts- och arbetsprocesser.

Du har relevant akademisk examen.

Du har en kommunikativ ledarstil som präglas av ödmjukhet och vilja till samspel. Du har ett strategiskt perspektiv på frågor och du bygger lätt förtroende såväl internt som externt. Du har en stark drivkraft, ett engagemang som inspirerar andra samt en förmåga att leda förflyttning och åstadkomma resultat. Som person är du trygg och stabil och du har ett stort mått av prestigelöshet och teamorientering där du som ledare inspirerar till en kultur med tillit och innovationskraft.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C164867
Publicerad
2023-11-17
Ansök senast
2023-11-28
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid

Kontaktpersoner