SKR söker kommunikatör

Om oss

Kommuners och regioners verksamheter är välfärdens kärna. Det är verksamheter som berör miljontals människor, varje dag. Tillsammans med kommuner och regioner utvecklar SKR välfärden. De kommande åren står vi inför utmaningar som kräver mod, kreativitet, kompetens och förändringsvilja. Det handlar om att värna vårt demokratiska samhälle, klara välfärdens finansiering och möta kompetensutmaningen.

Vi tar med det som är bra idag när vi skapar morgondagens välfärd. Vi möter förändring med utveckling.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att tillhöra internkommunikationsteamet vilket består av tre medarbetare som ansvarar för stöd och rådgivning till ledning och vd, planering och genomförande av internkommunikation, kanaler som intranät, chefsinformation och vd:s medarbetarmöten. Teamet hanterar även olika större webbsändningar och events med kommuner och regioner som målgrupper.

I rollen som kommunikatör kommer du bland annat att projektleda evenemang, planera och forma innehåll i webbsändningar och möten samt utföra viss produktion av olika typer av material för exempelvis intranät och olika sociala kanaler.

Din profil

Vi söker dig som har relevant akademisk examen och tidigare erfarenhet från liknande roller. Vi vill att du ska känna dig bekväm med att driva och arbeta i projektform, samt ha erfarenhet från arbete med webbsändningar och större evenemang. Du bör även ha arbetat med produktion av rörlig bild och gärna ha kunskaper i grafisk formgivning och erfarenhet av att kravställa och köpa kommunikationstjänster från byrå.

Vi söker dig som är självgående, men trivs med att arbeta i team. Du är initiativrik och engagerad i ditt arbete med ett driv att utvecklas och hela tiden hitta de bästa och mest kreativa lösningarna på de utmaningar vi möter. Vi förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att skapa goda relationer. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, har vana vid digitala kanaler och har ett genuint intresse för kommunikation.

Övrig information

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlems- och arbetsgivarorganisation för Sveriges kommuner och regioner. Genom kunskap, råd och service till våra medlemmar stärker vi dem i deras uppdrag att utveckla välfärden för alla medborgare. Vi är en mötesplats för kommuner och regioner och tillsammans utvecklar vi demokrati och välfärd utifrån medborgarnas behov i hela landet. SKR:s vision tar sikte på att det framgångsrika Sverige skapas lokalt. Vi påverkar regering, riksdag och EU genom att ge förslag på hur vi bäst utvecklar demokrati och välfärd.

SKR har ca 500 medarbetare och kontoret är placerat vid Slussen i Stockholm. Som medarbetare på SKR har du flexibilitet att arbeta delvis på kontoret och delvis från annan plats, med utgångspunkt i verksamhetens behov.

Ansökningsinformation

Referensnummer
C142836
Publicerad
2023-05-26
Ansök senast
2023-06-18
Sök jobbet

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2024-05-31
Tillträde
2023-08-14
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

  • Mats Lindskog
    Kommunikationsdirektör
    08-452 78 57
  • Bodil Båvner
    Vision
    08-452 77 68